Verbindend leiderschap, de basis van authentiek leiderschap

Zelfsturing … Hoe ver kan je gaan?
Dit zijn The Next Level coaches: Eric & Lieve

Eric en Lieve

Vandaag willen we het met jou graag even hebben over VERBINDEND LEIDERSCHAP en de reis naar authentiek leiderschap.
Als ervaren trainers in leiderschapsontwikkeling, weten we hoe cruciaal het is om telkens weer je leiderschapsstijl te verbeteren en te versterken.

Verbindend leiderschap in de praktijk

Verbindend leiderschap begint met een diepe connectie met jezelf, maar heeft ook te maken met je relatie tot anderen en de verbinding met jouw bedrijf.
Het gaat niet alleen om het tonen van leiderschap, maar ook om het opbouwen van echte verbindingen en het creëren van een cultuur van vertrouwen en samenwerking binnen je team. Als leider is het van essentieel belang dat je eerst naar binnen kijkt en begrijpt wat je jezelf moet geven om effectief te kunnen ‘zijn’ naar anderen en naar de situatie toe.

Authenticiteit als kern van leiderschap

Authentiek leiderschap is de kern van effectief leiderschap.
En dat is niet enkel herkenbaar gedrag. Het is ook tonen wie je werkelijk bent en het oprechte verlangen om een positieve impact te hebben op jezelf, je team en je organisatie.
Authenticiteit betekent dat er op jou gerekend kan worden, dat je betrouwbaar bent en dat je jezelf durft te zijn en dit ook durft te tonen, zelfs als dat betekent dat je soms tegen de stroom in moet gaan.

Persoonlijke ontwikkeling als sleutel tot succes

Een van de belangrijkste aspecten van verbindend en authentiek leiderschap is persoonlijke ontwikkeling. Als leider is het cruciaal dat je blijft groeien, leert en evolueert, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.
Door te investeren in je persoonlijke ontwikkeling versterk je niet alleen je eigen leiderschap, maar ook dat van je team en je organisatie.
Voor veel ondernemers lijkt dit een heuse berg om te beklimmen.  Weet dat je door dit pad te kiezen een leven met meer voldoening zal ervaren, op privé én op professioneel vlak.
Relaties gebaseerd op authenticiteit zijn immers de basis van leiderschap.

Ondertussen kiezen heel veel ondernemers om zich hierin te verdiepen en dat vinden wij een heel positieve evolutie.
Begrijp je medemens én jezelf en je begrijpt ‘de markt’.
Eens je voor de weg naar persoonlijke groei kiest, ontdek je vaak dat er ‘wonderlijke’ dingen gebeuren en heb je de meest interessante gesprekken met collega-ondernemers en teamleden.

Welzijn en balans voorop

In het leiderschap zitten ook welzijn en balans verweven.
Als leider is het jouw verantwoordelijkheid om het welzijn te bevorderen van je team, maar ook dat van jezelf.
Het betekent niet alleen het creëren van een gezonde werkomgeving en het stimuleren van ontspanning en creativiteit. Het is ook de connectie binnen je team warm houden en erover waken dat die verbinding blijft.
Als dit lukt, volgt de rest vanzelf, dan zit het leiderschap in je en ‘leef’ je het leven van een leider, thuis en op het werk. Je zal merken dat het een impact zal hebben op de cultuur binnen je bedrijf.

Samen op weg naar een sterker leiderschap

Wij geloven dat verbindend en authentiek leiderschap de sleutel is tot het succes van elke organisatie.
Daarom nodigen we je uit om samen met ons op reis te gaan naar een sterker en effectiever leiderschap.

Tijdens het leiderschapscafé van 30 april 2024 sta je even stil bij jouw reis als leider.
Durf je je eigen koers te varen of misschien wel je bestemming te veranderen.
Zoek naar verbinding met jezelf en met je reisgenoten.

Wij zien je graag bij Reizen De Lathauwer, Gentsesteenweg 41 in Aalst.
Je kan je ondernemersreis hier boeken 😉 

Wij gaan hierover uiteraard ook graag met jou in gesprek.
Ben je klaar om te evolueren en wil je begeleiding dan staan we ook paraat.

Gratis webinar

In deze chaotische tijden waar standvastigheid en stabiliteit definitief tot het verleden lijken te behoren, zijn het vooral de emoties onrust en onzekerheid die de boventoon voeren. Wij willen hier graag een helpende hand lenen aan alle ondernemers die opnieuw willen leiding geven met vertrouwen
Sta jij ook open voor tips en raadgevingen om jouw persoonlijk leiderschap te ontwikkelen? Wil jij terug evolueren naar een effectief leiderschap waar je team zich als één man achter schaart? Schrijf je dan in voor onze gratis webinar en laat je opnieuw inspireren.