The Next Level – Leiderschap van Binnenuit

De business mentor: een externe expert met een frisse kijk op jouw onderneming

Ook al ben je een succesvolle ondernemer, soms lopen de zaken niet zoals het hoort. Je wil doorgroeien als persoon en je wil je bedrijf laten groeien maar ziet soms het bos door de bomen niet meer. Je mist een objectieve coach aan de zijlijn. Enter de business mentor!

Wat doet een business mentor?

Een business mentor treedt op als coach in de begeleiding en ondersteuning van ondernemers en executives, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. De coaches van The Next Level proberen jou én je onderneming positief te boosten en te laten groeien door bijvoorbeeld het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden en kwaliteiten.

Authentiek leiderschap traject | The Next Level

Is er een verschil tussen een business coach en een business mentor?

De voornaamste taak van zowel een coach als een mentor is het begeleiden en ondersteunen van ondernemers in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Toch zijn er enkele fundamentele verschillen. In de praktijk ontstaat er veelal een mengvorm, in functie van wat er nodig is.

Coach vs. mentor: expertise

Een mentor deelt zijn kennis, ervaring en advies met betrekking tot een specifiek levens- of vakgebied met de persoon die hij of zij begeleidt, terwijl een coach inzet op methodes en vaardigheden om het leerproces te vergemakkelijken. Hij of zij stuurt de persoon om zijn eigen oplossingen en antwoorden te vinden.

Coach vs. mentor: relatie

De relatie tussen een mentor en zijn of haar mentee is vaak persoonlijker en informeler. Een mentor fungeert als vertrouwenspersoon en biedt inzichten en begeleiding op basis van eigen levenservaringen. De relatie tussen een coach en zijn of haar coachee is vaak formeler en gericht op het halen van specifieke doelstellingen, door middel van technieken en gestructureerde gesprekken.

Objectieve kijk

Als ondernemer, zaakvoerder, leidinggevende of CEO heb je nood aan steun, inzichten, begeleiding en objectiviteit. Die inzichten en objectieve kijk van een externe business mentor zijn belangrijk om jouw groei te optimaliseren en maximaliseren. Groei die jij momenteel misschien wel onbenut laat.

Op naar meer groei

Een business coach helpt jou bij het bepalen van haalbare en concrete doelstellingen en bij het opstellen van een strategisch plan om de groei van jouw onderneming positief te beïnvloeden. Net zoals elke sporter een coach nodig heeft, zo ook jij. Elke bedrijfsleider is gebaat bij begeleiding en ondersteuning van een business mentor.

De top bereikt?

Heb je de top al bereikt met je onderneming? Wellicht niet. Als bedrijfsleider word je zo opgeslorpt door het operationele gebeuren van je zaak, dat je je bedrijf niet objectief en met een frisse kijk kan evalueren. Een externe expert zoals een business mentor kan dat wél. Hij of zij neemt jouw bedrijf onder de loep en analyseert welk groeipotentieel momenteel niet benut wordt.

Waarom een business mentor onder de arm nemen?

Zoek je een sparringpartner die jou als ondernemer helpt om te groeien? Als persoon en leider? Een business coach of mentor geeft jou gericht advies en nieuwe perspectieven, waarmee jij zelf aan de slag kunt. Want soms is het nodig om de zaken anders aan te pakken. Een business mentor is er voor jou, zodat je het niet meer helemaal alleen moet doen.

Hoe gaat een business mentor te werk?

De business coaches of mentors van The Next Level gaan jouw onderneming analyseren. Ook jouw leiderschapskwaliteiten worden onder de loep genomen, net als je uitdagingen, valkuilen en allergieën. Deze onderdelen vormen samen een kernkwadrant en geven je meer inzicht in jezelf, je samenwerking met medewerkers en je persoonlijk leiderschap.

Kernkwadranten

Om te blijven ontwikkelen en groeien als persoon, en ook je onderneming te laten groeien is het heel nuttig om te weten wat jouw kwaliteiten en sterktes als leider zijn. Ook weten waarin je kan leren, jezelf uitdagen, wat je ergernissen en valkuilen zijn is belangrijk om je skills naar het next level te tillen.

Sparren, in alle vertrouwen

De kennis en ervaring van een buitenstaander kan je veel inzichten opleveren. Zaken waar jij zelf nog niet bij stilgestaan hebt bijvoorbeeld. Sparren en gesprekken voeren met andere ondernemers en gelijkgestemden is niet altijd even vertrouwelijk. Over je zaak praten met een business mentor kan je wél in alle vertrouwen.

Coaching voor ondernemers en familiebedrijven | The Next Level coaches Eric & Lieve

Wat mag je verwachten van de business mentors van The Next Level?

Geen voorgekauwde cursussen of scripts! Wij gaan voor authentiek maatwerk en bieden helemaal datgene wat jij en je onderneming nodig hebben. Zo laten wij jou en je zaak stap voor stap doorgroeien en het volle potentieel benutten.

Hoe helpen de coaches jou naar het next level?

De coachings van The Next Level zijn de perfecte combinatie van management expertise en expertise in de menselijke psyche & relaties. Je krijgt een professionele en persoonlijke begeleiding op maat en op jouw tempo, met blijvende resultaten. Tijdens de trajecten sta je steeds in verbinding met jezelf én met de coaches.

Zit je vast?

Zit je vast of heb je gewoon hulp nodig? Doe dan een beroep op de business mentors van The Next Level. Wij bouwen graag samen aan jouw business, en zetten groei centraal. Zin in een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek? Laten we iets inplannen!