Uren tijdswinst door reflectie en feedback

Is het steeds met dezelfde personen dat je communicatie fout loopt?

“Vorige week had ik een lang gesprek met mijn medewerker. Ondanks, wil hij me nogmaals spreken.”
“De vergadering is weer uitgelopen. Zoveel tijd verloren aan het afstemmen op elkaar en elkaar begrijpen.”
“Mijn manager en ik zaten weer op een andere golflengte tijdens ons overleg. Er gaat kostbare tijd naar het uitklaren van hoe we het zien. Het rare is dat we eigenlijk wel dezelfde visie hebben. (Hoe komt dat toch?)”
“Hoe duidelijk ik ook ben, de uitvoering is nog steeds niet hoe ik ze wil.”
Dit zijn The Next Level coaches: Eric & Lieve

Eric en Lieve

Maak jij dit ook mee?

Ben je het beu om zoveel energie te verliezen
Frustreer jij je in al dat nutteloos tijdsverlies?

Droom je ervan dat alles perfect zou verlopen? De tijdswinst die dat zou opleveren? Wat je allemaal met die tijd zou kunnen doen?

Wil je eindelijk eens begrijpen wat er nu precies gebeurt en hoe je dat kan aanpakken?

Dat kan!

Uit ervaring weet ik, dat het belangrijk is om even te vertragen om te kunnen versnellen. Niet zomaar vertragen natuurlijk. In ons leiderschapsprogramma heet dat ‘reflecteren’. Het is de perfecte manier om jezelf op een open manier te laten stilstaan bij je denken en voelen, waarna je dingen ten gronde kan veranderen.

Deed jij dat al? “Reflecteren”? Kan je er de tijd voor vinden? Durf je het aan?

Ben je benieuwd? Geloof je erin?

Ik geef je alvast een aantal vragen mee die je jezelf kan stellen. Zo kan je op een juiste manier gaan reflecteren. Zo heb je de mogelijkheid om het eens te proberen en te zien wat het je brengt.

  • Wat gebeurde nu net?
  • Hoe is dit gesprek verlopen?
  • Wie sprak eerst, hoe heb ik daarop gereageerd?
  • Wat maakt dat het zo gelopen is?
  • Welke verwachtingen had ik eigenlijk? Welk doel?
  • Wat ging er fout? Wat ging er goed?

Jan, een deelnemer aan ons traject zei erover: “Het is ongelooflijk hoeveel dingen er anders gaan lopen, zonder dat ikzelf het gevoel heb dat ik daar extra moeite moet voor doen. Ik denk blijkbaar anders dan voorheen. En dat op zo’n korte tijd”.

Als jijzelf meer gaat ‘nadenken’ over situaties, gaat ‘in vraag stellen’ van situaties, van wat je zegt en denkt, ga je anders spreken en ander gedrag stellen. Gegarandeerd dat het dus ook effect heeft op je medewerkers en teams.

En er is meer! Zij gaan het ook doen. Ze gaan hun werk preciezer doen, efficiënter werken en meer verantwoordelijkheid opnemen.

Alles verloopt dan soepeler met meer duidelijkheid, er zijn minder problemen en jouw hoofd krijgt meer rust!

Stel je voor! Door even te vertragen, stil te staan, win jij aan efficiëntie voor jezelf en je hele bedrijf. Je wint tijd en vooral quality time!

Dat, in een tijd waarin alles vooruit moet gaan en liefst zo snel mogelijk! Wat een luxe en professionaliteit!!

Gratis webinar

In deze chaotische tijden waar standvastigheid en stabiliteit definitief tot het verleden lijken te behoren, zijn het vooral de emoties onrust en onzekerheid die de boventoon voeren. Wij willen hier graag een helpende hand lenen aan alle ondernemers die opnieuw willen leiding geven met vertrouwen
Sta jij ook open voor tips en raadgevingen om jouw persoonlijk leiderschap te ontwikkelen? Wil jij terug evolueren naar een effectief leiderschap waar je team zich als één man achter schaart? Schrijf je dan in voor onze gratis webinar en laat je opnieuw inspireren.