Het Nieuwjaarskompas: krachtige remedie tegen Blauwe Maandag- gevoel

Blue Monday (deprimaandag) is een naam, gegeven aan een datum voor de zogenaamd deprimerendste dag van het jaar, omdat uit de formule van Cliff Arnall zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit jaar valt Blue Monday op 23 januari. Tegen die tijd zijn 80 % van de goede voornemens reeds mislukt zijn en lijken de vakanties ver weg.
Dit zijn The Next Level coaches: Eric & Lieve

Eric en Lieve

Het nieuwjaarskompas is een middel om los te komen van goede intenties en bewust een keuze te maken om met een duidelijk gevoel van richting in de actie te stappen, bij te sturen en door te gaan. Het is net deze gerichte actie en de helderheid die zorgen dat depressie en neerslachtigheid op jou geen vat krijgt.

De methode gebruik ik inmiddels al enkele jaren op een succesvolle manier. Ik heb ze verfijnd en verder ontwikkeld om tot een eenvoudig, werkbaar, maar krachtig instrument te komen, dat je gedurende het jaar helpt om OP KOERS te blijven.

Een kompas brengt rust en helderheid in je leven, je team en je business. Het is niet voldoende om het bij je te hebben. Je zal af en toe moeten halthouden en effectief checken waar je je bevindt en of dat ook de plek is waar je naar toe wilde. Net als bij een gps is het niet nodig om hem continu in de gaten te hebben, maar bij elke afslag is een blik op je gps voldoende om terug rust in de hectiek te brengen. Als leider krijg je gegarandeerd uitdagingen die je tijdelijk uit evenwicht brengen. Op die momenten kan je teruggrijpen naar je kompas en terug de richting kiezen van je doel.

Het nieuwjaarskompas is maar een middel. Veel belangrijker is de manier waarop jij het hanteert.
Als je duidelijk weet waar je naartoe wilt, zal jij bij elke wind weten, hoe je de zeilen moet zetten.
Als ondernemer weet je, welke stappen je moet zetten. En als je het niet weet, is een coach nog steeds een optie om je te helpen bij de navigatie naar jouw resultaten.

Ik wens je voor 2017 een jaar van plezier en voldoening in alles wat je onderneemt.

Ga dieper. Leid krachtiger. Leef rijker.

PS. Honderden keren werd ons nieuwjaarskompas gedownload in de voorbije weken. Het is fantastisch om dit te delen en het is nog leuker om feedback te krijgen van allen die ermee aan de slag zijn gegaan. Ook deze week blijft het nieuwjaarskompas nog “online”. Je kan het nog steeds GRATIS downloaden.

Wil je geen artikel missen? Schrijf je dan hier in!

Gratis webinar

In deze chaotische tijden waar standvastigheid en stabiliteit definitief tot het verleden lijken te behoren, zijn het vooral de emoties onrust en onzekerheid die de boventoon voeren. Wij willen hier graag een helpende hand lenen aan alle ondernemers die opnieuw willen leiding geven met vertrouwen
Sta jij ook open voor tips en raadgevingen om jouw persoonlijk leiderschap te ontwikkelen? Wil jij terug evolueren naar een effectief leiderschap waar je team zich als één man achter schaart? Schrijf je dan in voor onze gratis webinar en laat je opnieuw inspireren.