Typisch voor deze witgrijze man was dat hij altijd een kleine spade meehad, waarmee hij de wortelontwikkeling van de sla en de tomaten telkens weer ging controleren. Later pas begreep ik dat hij een verkoper was van meststoffen. Het noteren van een bestelling was voor hem slechts een nevenactiviteit. Zijn meerwaarde zat in zijn advies en de professionaliteit waarmee hij dat advies kon verstrekken. Het was voor mijn vader één van de pijlers van zijn succes.
TIP: Leiden en leren gaan samen. Het is belangrijk om te beseffen dat je niet in alles de beste hoeft te zijn. Door je net te omringen met mensen die op hun domein experten zijn of talenten hebben, ga je als leider sneller dan de “doe-het-zelvers”. Wees je ervan bewust dat investeren in leiderschap altijd een enorme vermenigvuldigingsfactor heeft. Luister, leer, durf te vragen, durf delegeren en verantwoordelijkheid doorgeven.
Daag jezelf en anderen uit.
Geef ruimte voor groei
Dat bedoelde mijn vader echt letterlijk. Hij plantte 10 plantjes per m². Collega’s verklaarden hem niet goed wijs, omdat “de standaard” 12 tot 13 was en voor degene die het “economisch” het onderste uit de kan wilden halen zelfs meer. Ook toen al was opbrengst per m² een belangrijke KPI!
Mijn vader ging niet mee in deze trend van steeds meer plantjes in de serre. Als je stevige en grote kroppen wilde hebben (en dat wilde hij), hadden deze ruimte nodig om te groeien. Mensen die hem eerst uitlachten, keken later jaloers, toen hij topgewichten haalde en daar in verhouding ook werd voor betaald. Plots zag die KPI er helemaal anders uit.
Geef jij als leider je medewerkers of je ideeën voldoende ruimte om te groeien?
Geef jij jezelf voldoende ruimte om te groeien?
TIP: deel je visie telkens opnieuw met je team, geef kaders, geef richting, maar vooral ook ruimte en ondersteuning. Het zal je als leider geen windeieren opleveren.
Hoe doe je dat? Dat leer je in ons Leiderschapstraject dat start op vrijdag 29 september 2017.
Laat taken en projecten over aan specialisten.
In de land- en tuinbouw waren heel veel ondernemers fier dat ze niet alleen kaas hadden gegeten van planten telen, maar waren vaak technisch ook sterk, waardoor ze zelf gingen bouwen, sleutelen aan machines, onderhoud doen, etc. Hierdoor gleed hun focus af van de teelt naar de randactiviteiten. De leuze van mijn vader was om zich te bekwamen en te verfijnen in zijn beroep en alles wat eromheen gebeurde te laten gebeuren door specialisten. “Als ik mijn geld verdien met mijn beroep, kan ik mensen betalen die in andere zaken gespecialiseerd waren”. Hij koos er bewust voor om de beste vakmensen goed te betalen in ruil voor degelijk werk en degelijke materialen. Zijn prioriteit ging naar het steeds verder ontwikkelen van zijn expertise.
TIP: laat je mensen voluit gaan om hun passie en talenten in te zetten en verlies zelf geen tijd aan taken en bezigheden die niet tot je kerncompetenties horen. Meer en meer medewerkers zijn echt klaar voor meer zelfsturing.