Co-creatie en gedeelde verantwoordelijkheid zijn de toekomst

Zit jij in het soort bedrijfsvoering, waar druk, stress en controle noodzakelijk lijken om “dat” gedaan te krijgen wat “moet” gedaan worden?

Stop daarmee. Het kan anders!
Dit zijn The Next Level coaches: Eric & Lieve

Eric en Lieve

Ik geloof dat in de organisatie van de toekomst co-creatie en gedeelde verantwoordelijkheid een diepere dimensie krijgen, waarbij vrijheid, vertrouwen en wendbaarheid een échte plaats innemen.

Mijn gevoel en mijn denken hieromtrent werden nogmaals bevestigd bij de lancering van het boek Reinventing Organisations van de Belgische auteur Frederik Laloux. Uit zijn intensieve studie van nieuwe organisatievormen blijkt dat samenwerking in bedrijven en organisaties op meerdere plaatsen in de wereld in een transitiefase komen. Er komen meer en meer tekenen dat het werken volgens een oud managementmodel zijn beste tijd heeft gehad.

Dit is geweldig want hij opent een perspectief naar een nieuwe manier van werken in deze eeuw. Binnen de Coaching Leadership School varen wij al langer deze koers. Dat is de reden waarom bedrijven ons vragen om in hun organisatie oa. te werken rond verandering.

Is het zo dat in je bedrijf veranderingen natuurlijk aanvoelen en voortdurend gebeuren?
Of doet het telkens pijn als je het zoveelste verandertraject ingaat?
Of wordt er in de “veilige modus” gewerkt om te behouden wat er is omdat het eigenlijk wel loopt of vanuit/ in de hoop dat het jouw tijd wel zal duren?

((Wat mij enorm getriggerd heeft, is het feit dat er in de cyane organisaties niet gepraat werd over verandering of change. “Verandering gebeurt daar gewoon”. ))

Hoe komt dat? In onze huidige organisatievorm, die aansluit bij het (al of niet geoliede) machinemodel, is een bedrijf opgebouwd uit levenloze, statische systemen, die niet uit zichzelf kunnen veranderen. Verandering wordt meestal geïnitieerd vanuit pijn en tijdens het proces worden pijn en eventuele breuken als “normaal” erkend. Uiteraard ontstaat vanuit de medewerkers in dergelijke organisaties meestal weerstand als er “weer” over verandering gepraat wordt.

Niet te verwonderen dat in een onzekere, stressvolle omgeving met leiderschap dat gebaseerd is op macht en controle, waar onvoldoende aandacht geschonken wordt aan de mens en de onderlinge communicatie, medewerkers onderpresteren in lange periodes van “burn-in” of helemaal onderuit gaan door depressie en burn-out.

Wil jij ervaren hoe de goedheid als mens én de waardigheid als leider perfect te combineren zijn?
Wil jij leren hoe liefde en respect de basis vormen voor vruchtbare vormen van samenwerking, schrijf je dan in voor inspiratieavond van The Next Level op vrijdag ….

Wil je verzekerd zijn van een plaatsje in de opleiding (het aantal plaatsen is beperkt tot 15), dan kan je best onmiddellijk een mailtje sturen naar info@hemoconsult.be, waarna wij je contacteren voor een intakegesprek.

Wil jij als leider naar The Next Level met je organisatie en je leven? Dan is het nu dringend tijd om in te schrijven, want we starten nog voor het jaareinde zodat jij in 2016 anders en bewuster je team kan leiden.

Wil je geen artikel missen? Schrijf je dan hier in!

Gratis webinar

In deze chaotische tijden waar standvastigheid en stabiliteit definitief tot het verleden lijken te behoren, zijn het vooral de emoties onrust en onzekerheid die de boventoon voeren. Wij willen hier graag een helpende hand lenen aan alle ondernemers die opnieuw willen leiding geven met vertrouwen
Sta jij ook open voor tips en raadgevingen om jouw persoonlijk leiderschap te ontwikkelen? Wil jij terug evolueren naar een effectief leiderschap waar je team zich als één man achter schaart? Schrijf je dan in voor onze gratis webinar en laat je opnieuw inspireren.