Aandacht vragen….de omgekeerde wereld!

“Aandacht! Aandacht!”

Ik zie heel veel managers en leidinggevenden veel energie stoppen in het AANDACHT VRAGEN.
Frustratie is vaak het logische gevolg van deze manier van werken.
“De meester deed het ook op school!” … Het werkt verslavend. Als je er éénmaal mee begint, lijkt het alsof er geen weg terug is. Hoe komt dat?
Dit zijn The Next Level coaches: Eric & Lieve

Eric en Lieve

Een echte leider hoeft niet te zeggen dat hij of zij de leider is.

Zelfs al roep je van het podium of vanuit een dominante houding, telkens weer als jij aandacht vraagt, ga je in een afhankelijke positie staan. Zonder dat je het beseft stel je als het ware telkens weer je leiderschap zelf in vraag.

Daarom ga ik me tijdens de eerste sessies met bedrijfsleiders vaak intensief richten op het veranderen van perspectief. Telkens weer leidt dat tot nieuwe, ruimere inzichten, een andere kijk en inderdaad ook een andere realiteit. Vanuit die nieuwe realiteit worden altijd andere keuzes gemaakt, wat leidt tot gewenste resultaten.

Stop met worstelen in die omgekeerde wereld en GEEF AANDACHT!

AANDACHT GEVEN

Aandacht is iets wat jij geeft als leider. Sta eens even stil bij alles waar jij aandacht aan geeft.

Wil je succesvol zijn als leider? Onthoud dan dat aandacht is iets wat je op een positieve manier gaat RICHTEN. Gerichte aandacht of FOCUS is een belangrijke pijler van de resultaatsformule.

Wat levert positieve aandacht je op?

  1. Door positieve aandacht te geven aan jezelf, leidt dit tot een gezondere levenshouding en dankbaarheid, waardoor je zelfvertrouwen groeit.
  2. Door positieve aandacht te geven, creëer je automatisch enthousiasme en ga je mensen inspireren. Je hoeft geen aandacht meer te vragen. Je trekt de aandacht.
  3. Door positieve aandacht te geven, krijg je een open houding en kan je met een frisse blik naar je mensen, je uitdagingen en je kansen kijken.
  4. Door positieve aandacht te geven, blijf je meer in je kracht. Je bent creatiever, dynamischer en je durf neemt toe.
  5. Door positieve aandacht te geven, gaan de mensen je meer vertrouwen, je krijgt meer informatie.
  6. Door positieve aandacht te geven, gaan de mensen rondom jou beter en gerichter luisteren. Je wordt een voorbeeld.
  7. Door positieve aandacht te geven, ga je automatisch in een proactieve houding door het leven. Je holt minder achter de feiten aan en het gevolg is dat je niet constant het gevoel hebt dat je een ganse dag moet brandjes blussen.
  8. Door positieve aandacht te geven, gaat je invloed stijgen. Invloed en leiderschap zijn synoniemen. Waardering die jij geeft, komt dubbel terug.
  9. Door positieve aandacht te geven verschuift de energie van controle om de dingen juist te doen naar ruimte om de juiste dingen te doen.
  10. Door positieve aandacht te geven is de One Minute Manager een wereldwijde successtory geworden. Leer deze attitude aan en bereik meer met je team.

Heb jij deze week aandacht gegeven aan de relaties, acties en projecten die voor jou belangrijk zijn?

Wil je geen artikel missen? Schrijf je dan hier in!

Gratis webinar

In deze chaotische tijden waar standvastigheid en stabiliteit definitief tot het verleden lijken te behoren, zijn het vooral de emoties onrust en onzekerheid die de boventoon voeren. Wij willen hier graag een helpende hand lenen aan alle ondernemers die opnieuw willen leiding geven met vertrouwen
Sta jij ook open voor tips en raadgevingen om jouw persoonlijk leiderschap te ontwikkelen? Wil jij terug evolueren naar een effectief leiderschap waar je team zich als één man achter schaart? Schrijf je dan in voor onze gratis webinar en laat je opnieuw inspireren.