Hoe maak jij jezelf MISBAAR in je bedrijf?

Goede leiders zijn te herkennen aan het feit dat ze niet alleen volgers hebben, maar rond hen mensen verzamelen en laten groeien tot leiders die verantwoordelijkheid opnemen.
Dit zijn The Next Level coaches: Eric & Lieve

Eric en Lieve

Dit impliceert dat je duidelijk bent in je visie én in je verwachtingen. Daarvoor is het natuurlijk belangrijk dat jij voor jezelf heel duidelijk hebt wat écht belangrijk is, in je werk én in je leven. Het mooie hierin is dat wanneer je dat helder hebt, je op de kritische momenten net dat beetje meer moed zal hebben om te doen wat nodig is. Dat vraagt uiteraard commitment, doorzettingsvermogen en veerkracht. Maar het gevolg is wel dat succes bijna automatisch het resultaat is.

Het ultieme leiderschap heb je bereikt als je de vrijheid hebt om te kiezen wanneer en hoeveel je aanwezig bent in je onderneming. Die vrijheid heb je als de visie dermate verankerd is in het bedrijf en de mensen, dat iedereen zich betrokken voelt om de missie van het bedrijf elke dag waar te maken.

Dit komt uiteraard niet zomaar. Daarvoor dien je als leider te groeien naar een niveau waarop je letterlijk misbaar wordt. Leiderschap overstijgt de grenzen tussen privé en bedrijf. Het overstijgt zelfs meer grenzen …

6 maanden geleden kreeg ik deze zware boodschap van een goede vriendin en sterke ondernemer:

“Eric, de laatste weken werd mijn leiderschap opnieuw stevig geappelleerd ….
Hoe ga ik om met het verdict dat ik nog 6 maanden te leven hebt?
Als zaakvoerder van een bedrijf dat net zware investeringen gedaan heeft?
Als liefdevolle partner?
Als fiere mama?
Hoe plan ik mijn levenseinde vanuit een zakelijk perspectief?
Hoe plan ik mijn levenseinde vanuit het persoonlijk perspectief?
Ik heb al heel veel geleerd…. Ik wil hierover getuigen.
Want alles is dag per dag, … en ze zijn geteld.
Ik ga wel dood, maar ik voel me met momenten nog springlevend 😉 “

Ik weet van Katrien dat ze dit wou uitdragen in de wereld. Daarom kan ik het hier met je delen. Inmiddels is ze er niet meer…

Het verhaal van Katrien is triest, maar supermooi tegelijk. Het is een verhaal van ongelooflijke kracht, ondernemerszin, liefde en onuitputtelijk enthousiasme. Dat kan alleen vanuit krachtig én bewust leiderschap. Door haar manier van werken en leiden heeft zij honderden mensen geïnspireerd. De kracht heeft zij doorgegeven. Dat blijft nazinderen en verder leven in haar familie, haar bedrijf, de organisaties waarin ze actief was, de beroepsorganisaties, … Katrien is er in geslaagd om haar succesvol bedrijf, haar vennoot en medewerkers, zelfs haar familie, met een gerust gevoel achter zich te laten, omdat de continuïteit verzekerd was. Dat getuigt van groot leiderschap. De keien die zij verlegd heeft, zullen voor eeuwig de stroming van degenen die na haar komen veranderen.

“Geef me de moed te accepteren wat niet in mijn vermogen ligt, de kracht om alles te doen wat in mijn vermogen ligt en de wijsheid tussen die twee onderscheid te maken. (Epictetus)”

Het is een WAKE-UP CALL om niet bij de pakken te blijven zitten.

Wat heb ik te doen in mijn bedrijf?

Het is binnen onze organisatie The Next Level een oproep om ons motto heel letterlijk te nemen: “Neem NU actie in de richting van je doelen. Ervaar rust en ontwikkel een zekere dringendheid in je leven”.

“Het vereist uiterlijke moed om te sterven,
het vereist innerlijke moed om te leven.”

Het gaat hier om dé essentiële WAAROM-vraag, die ook Simon Sinek beschrijft in zijn boek “The Golden Circle”.

Het voorbeeld van Katrien geeft moed en sterke motivatie om door te gaan. Ondanks het gemis, overheerst dankbaarheid voor weer een nieuwe verdiepingsslag, die zij teweeg bracht. Dankbaarheid en geluk, is wat je uiteindelijk verkrijgt als je je waarden leeft, de dingen doet die er toe doen, communiceert vanuit je hart en voluit leeft, met aandacht voor de mensen die voor jou belangrijk zijn, met de nodige zorg en liefde ook voor jezelf.

En jij? Wat ga jij NU doen?

Deze periode van het jaar is het ultieme moment om even stil te staan bij waar je staat en waar je naartoe wil …

Tien jaar geleden heb ik een aantal moeilijke en drastische keuzes gemaakt, die mij gebracht hebben waar ik nu sta. Ik heb er bewust voor gekozen om wat ik in al die jaren heb geleerd te gebruiken en mijn leven te wijden aan de groei van ondernemers, de groei van bewustzijn en de groei van leiderschap. Vanuit die missie geef ik elke dag het beste van mezelf in begeleidingstrajecten,  tijdens coaching vragen en stel ik me open voor noden en lijden van leiders om hen voorbij die kaap te brengen waar kwetsbaarheid kracht wordt en persoonlijke groei leidt naar succes.

Waarom zou jij gewoon doorgaan in de illusie dat je nog veel tijd hebt?

Dit is een oproep aan jou als leider, zaakvoerder, CEO, om stil te staan bij je persoonlijke missie en de missie van je bedrijf. Het zijn niet die extra uren, niet die extra kilometers, niet het lijdzaam zwijgen, niet de onopgeloste frustraties, … die zullen herinnerd worden. Het zijn de waarden die jij geleefd hebt die zullen herinnerd worden. Dit kan slechts als je écht leeft én zinvol leidt, vanuit de waarden en de kwaliteiten die jou uniek maken.

Het zijn de zaadjes die je geplant hebt in andere mensen om hen te laten groeien tot de beste versie van zichzelf, die vruchten zullen afwerpen die de toekomst weer een beetje mooier maken. Het zijn de realisaties die je samen met je team verwezenlijkt hebt, die zorgen dat groei zonder jou verder kan.

Dit kan je niet uitstellen.

Als leider wordt van jou verwacht dat de belangrijke zaken op de eerste plaats komen.

Wie zijn de mensen die voor jou belangrijk zijn? Wat zijn de zaken die voor jou belangrijk zijn?

En vooral … krijgen zij van jou ook de verdiende aandacht?

Als jij groeit als leider, wordt iedereen rond jou beter. The Next Level van jouw bedrijf hangt volledig af van jouw leiderschap. En daar kan je in groeien … dat garandeer ik je.

Vind een omgeving die je ondersteunt om op een DOELBEWUSTE manier verder te gaan, waarbij je regelmatig een spiegel krijgt van wat je werkelijk verwezenlijkt.

Je hebt elke dag de keuze om verder te gaan op dezelfde weg van wat je tot nu toe deed en/of je kan kiezen om te groeien en te veranderen. Een duurzaam verhaal begint bij jouw visie. Je leiderschap zal bepalen of je die missie ook waarmaakt.

Gratis webinar

In deze chaotische tijden waar standvastigheid en stabiliteit definitief tot het verleden lijken te behoren, zijn het vooral de emoties onrust en onzekerheid die de boventoon voeren. Wij willen hier graag een helpende hand lenen aan alle ondernemers die opnieuw willen leiding geven met vertrouwen
Sta jij ook open voor tips en raadgevingen om jouw persoonlijk leiderschap te ontwikkelen? Wil jij terug evolueren naar een effectief leiderschap waar je team zich als één man achter schaart? Schrijf je dan in voor onze gratis webinar en laat je opnieuw inspireren.