Hoe kan liefde jouw leiderschap versterken?

Het tij keert, maar vele mensen denken nog steeds dat leiderschap een kwestie is van macht en kille berekening. Niets is minder waar. Uiteraard loert macht om de hoek als leiderschap aan de orde is.

Liefde is echter de onderscheidende factor tussen een goede leider en een uitmuntende leider.
Dit zijn The Next Level coaches: Eric & Lieve

Eric en Lieve

Het is de Liefde met zijn beide kanten, zowel de vrouwelijke, voelende kant, als de krachtige, doortastende mannelijke kant, die échte leiders onderscheidt van matige leiders!

Mensen die zich goed voelen, presteren beter. Mensen die zich geliefd voelen, gaan door een vuur voor hun leider.

Vanuit liefde ben je als leider in staat om eerst te begrijpen, om daarna begrepen te worden. Je bent als leider bereid om als rots in de branding te staan, maar eveneens mee te gaan met wat je medewerkers bezig houdt.

Leiden vanuit liefde zorgt ervoor dat er meer diepgang komt in de relatie, waardoor ruimte komt voor vertrouwen, creativiteit en verantwoordelijkheid. Vanuit liefde kan een leider zijn medewerkers in het middelpunt zetten, zonder zelf hoognodig gelauwerd te willen worden.

Uniek leiderschap zit in het spel van vuur en passie met de diepgang en de zorg van water.

Leiden vanuit liefde geeft meer voldoening, zorgt voor meer betrokken en gemotiveerde medewerkers. Het komt je relaties, je resultaten en je bedrijf ten goede.

Geef als leider in deze week aandacht aan de liefde.

De kracht van liefde in leiderschap zit hem in de onvoorwaardelijkheid en de kwetsbaarheid, waardoor oordelen wegvallen en dialoog mogelijk wordt. Vanuit dialoog gaat samenwerking in een stroomversnelling en is er plaats voor synergie. 1 + 1 wordt 3.

Lees voor meer inspiratie ook eens mijn blog: Leiderschap van Binnenuit.

Wil je geen artikel missen? Schrijf je dan hier in!

Gratis webinar

In deze chaotische tijden waar standvastigheid en stabiliteit definitief tot het verleden lijken te behoren, zijn het vooral de emoties onrust en onzekerheid die de boventoon voeren. Wij willen hier graag een helpende hand lenen aan alle ondernemers die opnieuw willen leiding geven met vertrouwen
Sta jij ook open voor tips en raadgevingen om jouw persoonlijk leiderschap te ontwikkelen? Wil jij terug evolueren naar een effectief leiderschap waar je team zich als één man achter schaart? Schrijf je dan in voor onze gratis webinar en laat je opnieuw inspireren.