(Geen) nood aan pauze

Jij hebt als leider elke dag uitdagingen.
Je team vraagt aandacht. Je klanten roepen om aandacht.
Je hebt een gezin dat ook aandacht vraagt.
Je wil veel beleven.
Dit zijn The Next Level coaches: Eric & Lieve

Eric en Lieve

Je hebt vrienden en sociale “verplichtingen”…
Er staan een lijst netwerk gelegenheden in je agenda.
Je wil ook nog sporten, af en toe?
Dan is er nog de “rush” om je doelen toch nog te halen.
Allemaal op zich leuk en boeiend, maar als je een mix probeert te maken, lijkt het of er in een dag toch tijd te weinig is.
Je hebt het gevoel dat je altijd “moet” haasten?

Of …

Je hebt het gevoel dat alles niet meer draait zoals het hoort. Het lijkt wel of mensen je tegenwerken en je niet goed begrijpen. Je sleept je naar je werk. Je kinderen doen lastig en je partner begrijpt je al helemaal niet. Je bent moe. Je lichaam begint hier en daar pijn te doen? Je slaapt slecht…
Je hebt dan eerder het gevoel dat er in een dag tijd teveel is. Je komt tot de conclusie dat een dag eigenlijk te lang duurt, want je hebt het gevoel dat je het haast niet meer haalt.
Je draagkracht lijkt op?

Hoe leef jij je leven? Dat is de vraag.

Het hangt natuurlijk af van je levensfase, je draagkracht, je weerstand, je veerkracht, je energieniveau, je omgeving, je manier hoe jij daarin beweegt en nog zoveel andere factoren.
De prikkels, uitnodigingen, problemen, uitdagingen, … komen onverminderd op je af. Dat is een essentieel onderdeel van het leven. Op de meeste heb je weinig of geen invloed. Dat is belangrijk om te beseffen. De wereld draait elke dag door. Als je al die elementen onder controle wil houden en/of je wil ook zorgen dat iedereen rondom jou gelukkig wordt en/of je wil dat alles om je heen perfect in orde is, zodat ook jij gelukkig kan worden, dan vrees ik dat je vroeg of laat aan het kortste einde trekt.
Die strijd kan je niet winnen.

Is het dan hopeloos? Het kan inderdaad zo lijken. En toch kan het anders!

Wat is dan de sleutel tot dat “andere” leven waar je al zolang van droomt? DURF VERANDEREN VAN PERSPECTIEF. Elk woord in deze zin is belangrijk.

Je beseft (of nog niet) dat je het anders wil, dat het anders kan of dat het anders moet. Dat betekent dat verandering noodzakelijk is. Ik zie heel veel mensen moeite doen om de omgeving, de mensen rondom hen of situaties te veranderen. Ze komen allemaal (zonder uitzondering) van een kale reis terug. Ook al vind jij dat een dag te kort is of je vindt dat hij veel te lang duurt, je bent niet in staat (niemand trouwens) om ook maar 1 seconde toe te voegen of weg te laten van een dag. Het is evenmin onmogelijk om anderen te veranderen. Tenzij … JIJ VERANDERT. Zolang jij dezelfde dingen blijft doen, zoals je altijd deed, zal je krijgen wat je altijd al kreeg.
Eerlijkheid gebiedt me om je er zelfs op te wijzen, dat je steeds minder zal krijgen, want dat is het effect van een neerwaartse spiraal. Alles begint dus bij het besef dat je het anders kan, wil of moet. Het is waarschijnlijk niet de eerste keer dat je dit hoort of leest, maar je kan hiermee nog geen stap verder. Wanneer kantelt het?

Het begint bij jouw keuze om NU even stil te staan of op de STOP-knop te drukken. STOP!

 • S staat voor STILSTAAN.
  Vind een moment waarbij je even stilvalt en een (adem)pauze inlast.
  Dit kan enkele malen in de loop van de dag zijn, dat je een “mindful” momentje neemt en/of je kiest een plekje waar je even kan terugtrekken.
  Adem in en adem vooral diep uit en doe dat enkele keren na mekaar.
  Voel bij het uitademen hoe je ontspant, laat de spanning in je schouders los en maak contact met de grond. Voel echt de aarde onder jou en tracht je daarmee te verbinden.
  Stel jezelf de vraag: “Hoe zou extra rust en zelfvertrouwen voelen in mijn lijf?”
 • T staat voor TERUGKOPPELEN.
  Dit betekent niet dat je moet gaan piekeren, maar eerder dingen eens van een andere kant bekijken.
  Stel enkele open vragen aan jezelf en probeer een antwoord te vinden dat niet oordelend is.
  Dit is een zeer boeiende oefening.
  Als je deze oefening doet in je kantoor; ga dan eens aan de andere kant van je bureau staan of zitten.
  Verandering van perspectief verandert je realiteit.
  Just enjoy 😉
 • O staat voor ORGANISEREN.
  Neem afleidingen weg.
  Bepaal wat belangrijk is en wat dringend.
  Gebruik hiervoor de Resultaatsdagplanner van The Next Level.
  Overmatig structuren en controleren werkt verstikkend en beklemmend, maar een minimum aan structuur gaat je meer vrijheid geven.
 • P staat voor PRIORITEITEN STELLEN EN DOORGAAN.
  In welk aspect van je leven kan je een keuze maken en neem jij het heft in handen?
  Begin met iets kleins en voel wat het met je doet.
  Maak een klein stapje en hou je focus in de richting waar jij naartoe wil met je leven.
  Gewoontes bepalen uiteindelijk je leven.
  Welke gewoonte kan jij stap voor stap aanleren om je levenskwaliteit en je productiviteit te verbeteren?

Moeilijk? Coaching kan voor jou de weg zijn om jouw onbenut potentieel vrij te maken.

Gratis webinar

In deze chaotische tijden waar standvastigheid en stabiliteit definitief tot het verleden lijken te behoren, zijn het vooral de emoties onrust en onzekerheid die de boventoon voeren. Wij willen hier graag een helpende hand lenen aan alle ondernemers die opnieuw willen leiding geven met vertrouwen
Sta jij ook open voor tips en raadgevingen om jouw persoonlijk leiderschap te ontwikkelen? Wil jij terug evolueren naar een effectief leiderschap waar je team zich als één man achter schaart? Schrijf je dan in voor onze gratis webinar en laat je opnieuw inspireren.